MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail:
HU

Gasztronómia Platán Étterem módra

Nem mindennapi miliővel és klasszicista hangulattal a méltán híres gyógytó parkjában Hévíz gyöngyszemeként állunk vendégeink szolgálatára. Küldetésünk a modern technológiák ötvözése a hagyományos hévízi értékekkel szemben.


2015. mérföldkő volt az étterem életében, nagy álom vált valóra a felújítással.

A régi konyhát egybenyitottuk az étteremmel és új épülettel is bővültünk, hogy a XXI. századnak megfelelő gépekkel ellátott, megfelelő méretű konyhát tudjunk létrehozni. A fejlesztés eredményeként az étterem 110 főt képes egyszerre leültetni és 2 tágas terasz is helyet kapott, ami rengeteg lehetőséget nyit meg a szálloda előtt. Nem titkolt szándék, hogy akár à la carte étkezésre, akár kisebb céges rendezvényekre becsalogassuk a külső vendégeket is.

Új dizájn is társult az étteremhez: klasszikus eleganciát sugároz, mégis a természetközeliséget idézi, a fára és a földszínekre fókuszál, minden bézs és barna árnyalatú. Ezzel vannak összhangban az indamintás függönyök és a székek kárpitja is.

Platán Étterem

Az újdonságok sora ekkor még nem ért véget: 2015. óta új főszakács készíti el a hotelben pihenők hagyományos, egészséges és reformételeit, majd szintén ebben az évben megkezdte munkáját a vendéglátás-vezető, és új pincérek is érkeztek. A friss szemlélet már néhány nap, hét alatt megmutatkozott, pozitív visszajelzéseket kaptunk visszatérő és új vendégeinktől is.

A főszakács a legjobbkor érkezett a Hotel Spa Hévíz Platán Éttermébe. Új főzőcentert, látványkonyhát, látványszakácsot és új étlapot kapott, amelyet friss, egészséges, kímélő, kevés zsiradékkal elkészíthető, nem mellesleg finom ételekkel tölthet meg.

„Mindenki lelkes, a vezetés támogató hozzáállása és a rendelkezésünkre álló modern körülmények pedig megkönnyítik a munkát, biztosítják az elérni kívánt nívót.” – vallja Töreki Sándor. „Az első és legfontosabb – nem hiába közhely – a mosoly. A személyzet segítőkészsége a másik tényező, amely a vendégek elégedettségét fokozza: a nehezebben mozgó, idősebb vendégek segítése, apró figyelmesség, hogy a látványkonyhához közelebb üljenek… Nem nagy dolgok, mégis meghatározók. Kollégáim és én is elkötelezettjei vagyunk az egészségtudatos gasztronómiának, így próbálunk minél több alapanyagot környékbeli termelőktől beszerezni. Nem utolsó sorban a frissen készült ételek hívei vagyunk.”

És hogy mi kerül az étlapra?

Az új étlap kicsi, de pörgős. Megtalálható rajta minden, ami ma követelmény egy jól működő négycsillagos szállodában: könnyű, kímélő, zöldséges, szuvidált ételek, főzelékek, nemes, az évszaknak megfelelő alapanyagok. XXI. századi gépek, XXI. századi mentalitás. A modern gépek hozzájárulnak a minőségi színvonal eléréséhez. Szenvedélyünk a főzés, amit szeretnénk másokkal is megosztani. Mi sem bizonyítja jobban gasztronómiai hitvallásunkat, mint az elégedett és visszatérő vendégkörünk.

Platán Étterem