MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail: | NTAK: SZ19000961
HU

Akciós Ajánlataink

  Masszázskezelések

  Klasszikus masszázs kezelés

   A klasszikus masszázs javítja a vérkeringést, elősegíti a salakanyagok távozását, lazítja a hát, nyak, deréktáj izmait, illetve ezen testrészek vérellátását növeli. Hatására a nyak-, váll-, és a hátizmok ellazulnak, oldódik a feszültség és enyhül az izomfájdalom, élénkül a sejtek anyagcseréje, gyorsul a bőr regenerációja, növekszik a stressztűrő képesség és az izmok teljesítőképessége, javul a kondíció.

  Betegségspecifikus masszázskezelések ’40 – csípőizületi kopás, Bechterew, csípő TEP

  A meghatározott betegségekre (coxarthrosis, csípőficam, Morbus Bechterew, TEP) alkalmazzuk orvosi javaslatra és saját felelőségre egyaránt. Ezekben a folyamatokban az a törekvés jut érvényre, hogy a betegségre speciálisan felépített masszázskezelést végezzük. A gyógytó hatásmechanizmusához kapcsolódóan betegségspecifikus kezeléseket ajánlunk vendégeink részére, ízületi megbetegedések, gyulladásos ízületi betegségek idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére, ízületi operációk elő és utókezelésére.

  Csípőízületi degeneratív (kopásos) megbetegedéssel, csípő ficammal és csípőízületi protézissel (TEP) rendelkező betegek speciális masszázsa: A csípőízület kóros elváltozása esetén a két ízfelszínt borító sima porc felszín károsodik, felrostozódik, elvékonyodik, lecsiszolódik, és sokszor az alatta levő csontfelszínig lekopik. A gömbcsukló jellegű funkció ily módon zavart szenved, a felszínek elcsúszása egymáson egyre kevésbé sikerül, és a fájdalom fokozódik. A csípőízületi kopás ( coxarthrosis), mindig együtt jár az izmok védekező feszülésének kialakulásával, így próbálja a szervezet csökkenteni a fájdalmas mozgás kiterjedését. A leggyakoribb műtét, melyet e kórkép esetén végeznek, a csípőprotézis beültetés. A teljes csípőprotézis beépítése olyan operáció, melynek során a megbetegedett, károsodott csípőízületet helyettesítik. A csípőficam a csípőízület vápájának elégtelen fejlődése (diszplázia), melynek következtében a combcsont ízületi feje kimozdítható a vápából. A csípőficam (diszplázia, szubluxáció, luxáció) különböző formáit a csípőízület alkotórészeinek rendellenességei képezik, a combfej az ép, szakadás nélküli tokon belül hagyja el az ízvápát kisebb vagy nagyobb mértékben. Csípőízületi TEP (total endoprotezis) masszázs hatásai: A masszázs hatása az izomzatra főként az anyagcsere meggyorsításán alapszik. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzését. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi, teljesítőképessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz. A bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. Értágító hatású kémiai anyagok termelődnek, fokozódik a vérkeringés, ezáltal az anyagcsere.

  Morbus Bechterew masszázs kezelése: A masszázs a bőr stimulálásán keresztül befolyásolja az egész szervezetünk működését. A Bechterew kór szövődményei közé tartozik a szív-, keringési-, és a légzőrendszer megbetegedései, melyek erősítik azt a tényt, hogy a masszázs nem csak izmainkra kifejtett hatása ismert, hanem belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére és az emésztőrendszerünk működésére gyakorolt pozitív következményei is. A vérkeringés serkentésével a szervezetünkbe jutott káros anyagok kiürítését is elősegíti. A masszázs egyik fő hatása közé sorolható a fájdalomcsillapítás, amit a feszült izomzat oldásával érhetünk el. A feszültségek, izomgörcsök, szöveti letapadások lazítása mellett a masszázs növeli a bőr és az izomzat anyagcseréjét, aminek segítségével a későbbi izomgörcsök megelőzhetőek.

  Breuss masszázs ’40

  Kellemes, energetikus hátmasszázs, mely a lelki, a testi és az energiaáramlás területén létrejött blokádokat hatékonyan oldja. Hatására a hátizomzat ellazul a gerincoszlop nyújtásával a porckorongok terhelése csökken. A masszázs technikája és a hozzá tartozó orbáncfű olaj segíti táplálni a porckorongokat, mely sok mozgásszervi probléma megoldásának kulcsa. Súlyosabb gerincproblémáknál, erős fájdalmaknál, merev izomzatnál ideális kezelés. A modern masszázs terápia gyengéd és lágy fogásai segítségével képes maximális relaxációt biztosítani, regenerálni szervezetünket. A Breuss masszázs ideális előkészítője a Dorn terápiának. Mindennap alkalmazható.