MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail: | NTAK: SZ19000961
HU

Akciós Ajánlataink

  Medical wellness szolgáltatások

  Súlyfürdő

  A beteg olyan medencében van felfüggesztve, melyben nem ér le a lába. A kezelés fokozatosan növekvő időtartammal, max. 20 percig tart. A tractio hatására a nyomás alatt lévő porckorongok, ideggyökök felszabadulnak a nyomás alól, ez fájdalomcsillapító hatásként jelentkezik. Javallatai: porckorongok, kisebb nyomás alatt álló ideggyökök tehermentesítése; szalag, izomzsugorodások nyújtása; izomgörcsök oldása; nyaki és ágyéki gerinc kopásos megbetegedése esetén; alsó végtagi ízületek mozgásbeszűkülésére; gerincferdülésre.

  Ellenjavallatok: szív – érrendszeri panaszok, láz, fertőző betegség, heveny mozgásszervi betegség, csigolya elcsúszás, rosszindulatú daganat, porckorong műtét után 6 hétig.

  Iszappakolás

  80%-ban szervetlen és 20 %-ban szerves anyagot tartalmazó természetes, kevert típusú iszap. Ásványi anyag összetétele, jó hőtartó képessége és más fizikai tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas reumatikus, degeneratív mozgásszervi betegségek, bőrgyógyászati, egyes nőgyógyászati betegségek, valamint sérülések utókezelésére. Az iszappal történő kezelések előtt mindig orvos véleményét kell kérni. Iszappakolást körülbelül 36-44 °C –os iszappal végeznek egész testre, testrészekre, illetve végtagokra. Az iszappakolás helyét, hőmérsékletét minden esetben az orvos határozza meg. A kezelési idő általában 20 perc. Egész test iszappakolás az orvos által előírt 6-nál több régiót, a résztest iszappakolást az orvos által előírt max. 6 régiót jelenti.

  Elektroterápia

  Az elektroterápiát számos formában alkalmazzák a kezelések során. A terápia hatása lehet a fájdalom csökkenése, a vérátáramlás fokozása és a mély szöveti vérbőség előidézése, a terápia típusától függően.

  Kezelések: iontoforézis, interferencia, TENS, szelektív ingeráram, stabil galván, dyadinamic, dionin, mágnesterápia, elektromoskád, négyrekeszes galván kezelés, mikrohullám.

  Négyrekeszes galvánfürdő

  A végtagok egyenkénti vagy egyidejű vízben történő elektromos áramú kezelését jelenti. A kezelés hullámformái négyféle diadinamikus áram és galván áram közül választható.

  Ultrahang

  Az ultrahang mikromasszázs hatásán keresztül kezeli a problémás területet, ezáltal fokozza a vérátáramlást, melegíti, lazítja az érintett területet. Kitűnő fájdalomcsillapító és izomrelaxáló hatása van. Fokozza az érintett terület oxigénellátását, amivel javítja a gyógyulási folyamatokat. Javallatai: fájdalomcsillapítás, görcsoldás, hámosító, gyógyszeres hatóanyagok bejuttatása mélyebb szövetrétegekbe (krémek, gélek, oldatok), izomfeszülés oldása, gyulladáscsökkentés, helyi keringésélénkítés.

  Ellenjavallatok: terhesség, beültetett fémtárgy, heveny gyulladás, lázas állapot, fertőző betegségek.

  HIVAMAT – mélyoszcillációs terápia

   A Hivamat 200 készülék pulzáló elektrosztatikus mező által kiváltott, a szövetek mélyébe hatoló oszcilláción alapuló, sokoldalú masszázs-intenziváló készülék. Az elektroszatikus mező a terapeuta speciális kesztyűbe bújtatott keze vagy a kézi applikátor, valamint a páciens kezelendő szövetei között épül fel. A kezelt terület egy egyedülálló, nagyon mélyreható, belülről kifelé irányú, tartós hatású rezonanciarezgése jön létre. Ez a mély-oszcilláció a  szöveteket teljes mélységükben „átpumpálja”. A hatás a legminimálisabb nyomásra jön létre, ezért olyan esetekben is alkalmazható (pl. friss operációk után, akut fájdalom vagy nyílt sebek esetén stb.), amikor más, szokásos kezelésmódokat még nem lehet elkezdeni. Alkalmazási területei: fájdalomterápia, ficam, haematoma, izomrostszakadás, köszvény és reumatikus problémák, lymphodynamikus ödema, migrén, rándulás, sportfizioterápia, idegi kiesések (peronaeus, plexus brachialis), paresis, postoperatív kezelés, rossz hegképződés, sebgyógyulási zavarok, arthropathia, arthrosis, reumatikus panaszok.

  Ellenjavallatok: akut gyulladások, fertőző bőrbetegségek, aktív TBC, nem kezelt trombózisok és érrendszeri megbetegedések, orbánc, rosszindulatú megbetegedések, szívritmusadóval vagy más elektronikus implantátummal rendelkező paciensek és terapeuták esetében, koronáriás megbetegedések, terhesség.

  Egyéni mozgásterápia

  Mozgásterápia, gyógyító céllal alkalmazott mozgás, amelynek célja egészségmegőrző, megelőző, gyógyító és helyreállító hatás gyakorlása az egyes szervek működésére és az egész szervezetre egyaránt. Szakképzett gyógytornász végzi.

  Víz alatti egyéni mozgásterápia

  Víz alatt történő mozgásterápia, gyógyító céllal alkalmazott mozgás, amelynek célja egészségmegőrző, megelőző, gyógyító és helyreállító hatás gyakorlása az egyes szervek működésére és az egész szervezetre egyaránt. Szakképzett gyógytornász végzi.

  Örvényfürdő kar vagy láb

  Sajátos kialakítású, a végtagok kezelésére szolgáló terápiás berendezéssel végzik. A kezelendő testrész, a felső-, és alsóvégtagra külön kialakított kádban helyezkedik el. Egy kis motor felkavarja a vizet a kezelt terület körül, amely jótékony hatással van a végtagok élettani funkcióira. Kéz és a láb degeneratív elváltozásai, műtétek és törések után jól alkalmazható, az ízületek mobilitásának fokozására, duzzanat csökkentésre és fájdalom csillapításra. Orvosi vizsgálathoz kötött kezelés.

  Pakolás (kén, ritex, fluor, PCP)

  Kén-pakolás: A degeneratív ízületi gyulladásnál a kén bevitelével a csökkent chondroitin szulfátot igyekszünk pótolni, a porcépítő folyamatokat erősíteni, illetve befolyásolhatunk bizonyos bőrbetegségeket is.

  PCP pakolás: Gyógyszerpakolás, melyet izületek gyulladásos folyamatainak csökkentése céljából alkalmazunk.

  Ritex-pakolás: A bőr egyes területeire gyógyszereket juttatunk oldat vagy kenőcs formájában azzal a céllal, hogy onnan felszívódva helyi vérbőséget idézzenek elő. Összetételénél fogva alkalmazzunk fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, izomlazítás céljából. Elsősorban derékfájdalom kezelésére alkalmazható.

  Lökéshullám terápia

  A lökéshullám terápia modern és hatékony kezelési módszer, mely során a speciális kezelőfej segítségével gyorsan terjedő hanghullámokat juttatnak a test fájdalmas területeibe. A lökéshullám mélyen a szövetekbe szétterjedve, a kezelendő területen fejti ki fájdalomcsillapító hatását. A lökéshullámok a szövetekben elnyelődve gyulladáscsökkentő folyamatokat indítanak el, így a kezeléseket követően jelentős fájdalom csökkenés tapasztalható. A lökéshullámok beindítják a test öngyógyító mechanizmusait, élénkítik az anyagcsere folyamatokat és felgyorsítják a vérkeringést. A kezelés a fájdalom valódi okát szünteti meg, hatására a sérült szövetek fokozatosan regenerálódnak a végső gyógyulásig.

  Javallatai: teniszkönyök, krónikus vállfájdalom, meszes váll, sarkantyú, talpi és sarki eredetű fájdalma, Achilles ín fájdalom, régóta fennálló krónikus nyaki- és hátfájdalom, trigger terápia, tendinitis, ínhüvelygyulladás, sportsérülések, izomhúzódások, cellulit.

  Ellenjavallatok: véralvadásgátló gyógyszerek szedése, daganatos megbetegedés, csonttörés, gyulladáscsökkentő, aktív gyulladásos bőrbetegség, terhesség, sebzés az érintett régióban, lázas és fertőző betegségek, gyermekkor.

  Terápiás masszázs

  Gyógyító jellegű, mely felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, így rehabilitációs jelleggel is szolgál. Célzottan a problémás terület kezelésére irányul. A terápiás masszázs élénkíti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét, lazítja az izmokat, növeli annak teljesítőképességét, enyhíti az izomfájdalmat, erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító hatású, valamint csökkenti a stressz hatását. Szinte bármely kezeléssel társítható, minden nap alkalmazható.