MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail: | NTAK: SZ19000961
HU

Akciós Ajánlataink

  10 érdekesség Hévízről

  1. A Hévízi-tó az év mind a 365 napján nyitva tart, valamennyi ünnepnap alkalmával is.
  2. A Tófürdő főbejáratánál található 2 kerubszobor valójában oroszlánból és sasból összegyúrt sárkány. Az ókori mitológia szerint a kerubok az isteneket szolgálták, a kapuk előtt álltak és a gonosz szellemeket tartották onnan távol.  A legenda szerint, ha valaki is úgy sétál át közöttük, hogy nem volt szerelmes pillanata Hévízen, a kerubok megszólalnak.
  3. Fürdeni a híres hévízi gyógyvízben vagy meginni azt? Szerencsére nem kell kompromisszumot kötnünk, ugyanis a csodató gyógyító vize ivókúra esetén is kiválóan alkalmazható, amely főként idült gyomor- és bélhurutban, emésztési zavarokban javasolt. Ingyenesen használható gyógyvizes ivókutak 2 helyen is fellelhetők a városban: Rózsakert épületében (Rákóczi utca 17-19.), az Erzsébet királyné útja felőli oldalon (Nyitva: 8.00 - 18.00) és a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Fedett Fürdő épületében, Festetics téri bejárattal szemben (Nyitva: 7.00 - 17.00)
  4. Hévíz nem csak a gyógyüdülés Mekkája. A fürdőváros a sportolók körében is egyre népszerűbb, hiszen a naponta végzett aktív mozgás és ezáltal a folyamatos igénybevétel miatt számukra nagy a sérülésveszély kockázata. A Festetics Fürdőházban található KinesioLab mozgáselemző laboratóriumban egy speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálat elvégzésére van lehetőség, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi a mozgásrendszer pontos, mélyreható vizsgálatát. Egyedi és sporttevékenység alkalmával az egyik legideálisabb állapotfelmérő módszer arra, hogy komplex képet kapunk a test izomzatáról és a csontok, gerincoszlop állapotáról.
  5. Mostanra már programnak, sőt látványosságnak számít a Hévízi Termelői Piac, ahol többek között friss zöldségek, gyümölcsök, sajtok és húsféleségek kaphatók, valamint a megannyi minőségi és vegyszermentes termékek mellett kézműves termékek is megtalálhatók. Már több, mint 800 árus tette le voksát és árulja itt különleges portékáit. Nem érdemes kihagyni!
  6. Hévízen a fellegekben járhatunk. Az ország legnagyobb hőlégballonja itt található és akár 1000 méteres magasságba is repülhetünk vele.
  7. Megannyi szálloda és szálláslehetőség között van egy 4 csillagos hotel közvetlenül a gyógytó parkjában, amely a legközelebb, kevesebb, mint 200 lépésre található a Tófürdő főbejáratától. Számunkra ezért is a legszerethetőbb mind közül a Hotel Spa Hévíz. Mindössze 168 lépés kilépve a hotelből és máris mártózhatunk az áldásos gyógytóban.
  8. Ki ne lenne kíváncsi egy boszorkány csontvázra? A hévízi Egregyi Múzeumban ezt is láthatunk a római kincsek mellett, amely a 9. századból maradt ránk.
  9. Hévízen szerencsés a 13! Legalábbis ami a séfeket illeti. Itt ugyanis 13 hévízi séf összeállt és vacsora esteket, igazi örömfőzést tartanak a gasztronómia kedvelőinek. A kezdetektől a „13” jegyében szervezkednek mindig. 13-an vannak, 13-án vannak a vacsorák, 13 asztalt töltenek meg vendéggel, stb. A hévízi gasztronómiai élményeket tovább emeli, hogy itt minden évben a város borát is megválasztják, amely kitűnően illeszkedik a zalai ételek ínycsiklandozó sorához.
  10. A régiek azt mondják, hogy a gyógyvizek magasabb energiatöltetű helyeken fakadnak. Nem hiába, Hévíz közelében több energiavonal is található. Tehát ha szükségünk van egy kis plusz energiára, ez a gyönyörű fürdőváros az energiamező miatt is vonzó célpont lehet számunkra.