MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail: | NTAK: SZ19000961
HU

Akciós Ajánlataink

  Mozgásterápiás szolgáltatások

  Spineliner gerinc állapotfelmérés + kezelés ’25

  Speciális, számítógép vezérlésű eszköz, amely elsősorban a gerinc kezelésére alkalmas. Elemző funkciója lehetővé teszi a gerinc csigolyáról csigolyára történő vizsgálatát. A vizsgálat és a kezelés egy speciális fej segítéségével történik. A fejen lévő szonda felméri az adott izom feszülését, érzékeli az onnan visszaverődő hullámokat, méri a vizsgált terület rugalmasságát, és enyhe ütéseket ad le a kezelendő területre. A csökkent rugalmasság az adott terület problémájára utal, ami adódhat például a csigolyák közötti kisízületek blokkjából, az izmok görcsös állapotából. A kezelés során, azon gerincszakaszok, melyek nem működnek optimálisan, a mechanikus impulzusok, ütögetés hatására regenerálódnak, csökken a fájdalom, növekszik az ízületek mozgékonysága, a feszes izmok normalizálódnak. A kezelés után a vizsgált területek visszaellenőrizhetők, és a kezelés előtti és utáni állapot összehasonlítható. A legfontosabb alkalmazási területei: nyak,- hát- és derékfájás, porckorong elváltozások, izomgörcs, fejfájás, ízületi mobilizálás, ízületek és inak fájdalmas pontjai, Trigger pont terápia, tenisz és golfkönyök, sarkantyú, Achilles- ín fájdalom. Nem javasolt a következő területeken: súlyos gyulladásos folyamatok, csonttörés a kezelt területen, csontáttét a kezelt területen, előrehaladott csontritkulás, extrém fájdalom esetén.

  Denevérpad használata szakmai konzultációval ’20

   A Denevérpad orvosi eszköz, amely egyedi módszerrel, lehetővé teszi számos, degeneratív gerincelváltozás gyógyítását és kezelését, valamint a gerincbetegségek kialakulásának megelőzését. Hatását a gerinc kisízületeinek kíméletes széthúzása révén fejti ki, oly módon, hogy a vendéget a kezelő a pad segítségével – a vendég egészségi állapotától függően egy nagyon precíz orvosi elektronikával vezérelve - fokozatosan inverz állapotba helyezi. Alkalmazási területei: porckorongsérv műtét utáni rehabilitációjára, gerincferdülés kezelésére, csigolya elcsúszásra, gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidülés, egyéb kopásos és degeneratív elváltozások kezelésére, rendszeres használata karbantartja az agyi ereket, csökkentve a stroke (szélütés) kialakulásának veszélyét, enyhíti a visszeres panaszokat, javítja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat, segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait, Bechterew – kór (SPA), csípő panaszok kezelése, krónikus székrekedés, Parkinson – kór.

  Dorn terápia ’50

  Manuális korrekciós technika, mely népi gyógymód önálló terápiává alakításán alapszik. Az ízületek területén, kézzel végzett korrekciók sorozatából áll. Elsődleges szempontja a gerincoszlop fiziológiás strukturális viszonyainak visszaállítására való törekvés. A célja az aszimmetriák, az ízületi blokádok megszüntetése vagy csökkentése. A terápia alkalmazásakor szerepet kap az ízületek korrekciója, az izomzat lazítása, a meridiánok kezelése, a csigolyához tartozó belső szerveknél a nem megfelelő ideg- és energia ellátás javítása, valamint a pszichés működés javítása, befolyásolása.  Heti egy alkalommal alkalmazható a terápia. Javallatai: gerincfájdalmak,- panaszok esetén, nem akut gerincsérv, lumbágó, Ischiász, Scheuermann betegség, gerinc degeneratív megbetegedései, gerincferdülés. Ellenjavallatai: baleset után közvetlenül, akut gerincsérv esetén, akut gyulladás, láz alatt, szteroidot, vérhígítót szedőknél, súlyos csontritkulás esetén, tumor, akut migrén alatt, várandósság 7. hónapja után, ha a kezelés nagy fájdalmat okoz, mozgásképtelenségnél, együttműködés hiánya esetén, fájdalomcsillapítót szedőknél.