MENÜ
Kérdése van? Telefon: +36 83 501 708 / E-mail: | NTAK: SZ19000961
HU

Akciós Ajánlataink

  Hévíz

  Hévíz, az élet forrása

  Hévíz, mint fürdőhely története a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A város hírnevét a tavának köszönheti, amely gyógyító hatása már a rómaiak által is ismert volt, de gyógyfürdővé csak 1795-ben gróf Festetics Györgynek, a terület birtokosának kezdeményezésére alakították. Mára az egyik legjelentősebb fürdővárossá nőtte ki magát, évente több millió (visszatérő) látogatóval. A turisztikai fürdőváros jól kiépített szolgáltatóhálózattal rendelkezik, ahol az ellátás magas színvonalon illeszkedik egyedülálló jellegéhez.

  Hévízi fürdőkultúra

  A hagyományos hévízi gyógykúra 2-3 hét, ami tartalmaz fizioterápiát es egyénre szabott terápiákat. A kívánt gyógyhatás elérése érdekében a vízben alkalmanként 20-30 percet ajánlott fürdeni, majd legalább félórás pihenések megtartásával naponta összesen 1-1,5 óra javasolt a vízben tartózkodásra. A víz hidrosztatikai nyomása jótékony hatással van a végtagokra, könnyebbé válik az egyes testrészek mozgatása. A testfelületet fürdőzés közben apró gázbuborékok lepik el, a finom iszapszemcsék jólesően ingerlik a fürdőző bőrét, a víz áramlása pedig kellemes, enyhe masszázst biztosít.

  Bor és gasztronómia Hévíz módra

  A hévízi vendég mindig talál valami újat, különlegeset az étlapokon, de a tradicionális konyha remekei sem hiányoznak a helyi gasztronómiából. Legyen szó magyaros konyháról, tájjellegű ételekről vagy nemzetközi ízvilágról, minden esetben különleges, egyedi finomságokra bukkanni a fürdővárosban. Az egregyi városrész és az itt található szőlőhegy éppoly turisztikai látványosságnak számít, mint akár maga a tó, a híres pincesor a város névjegye és kihagyhatatlan programja az itt-tartózkodásnak. Nem csoda, hiszen itt jelentős hagyományai vannak a borkultúrának. A fürdőváros méltatva ezzel a gasztrokultúra fontosságát, minden évben megválasztja Hévíz Város Borát, amelyet a borkedvelő turisták előszeretettel kóstolnak.

  Kulturális értékek nyomdokain

  Hévíz városa mozgalmas, élettel teli hely, ahol mindig történik valami a kultúra világában is. Mindig új arcát mutatja meg a város, színes programjai gondoskodnak róla, hogy mindig legyen valami, amiért érdemes legyen idelátogatni, legyen szó koncertről, kiállításról, fesztiválról, irodalmi találkozóról vagy operettestről. Közvetlen szomszédságában elérhető Keszthely városa és a Balaton, amely nem csak a fiatalabb korosztály és a gyermekes családok nyaralásában tölt be jelentős szerepet, gazdag programkínálatának köszönhetően attraktív turisztikai célpont mindenki számára. 30 kilométeres vonzáskörzetében továbbá felsorakoztathatatlan számban elérhetők kastélyok, múzeumok, egyéb régészeti leletek, várak, kúriák, templomok, kilátók és kiállítások.

  Aktívan Hévízen

  2005-ben átadásra került a Hévíz-Keszthely összekötő kerékpárút. A Balaton közelsége miatt vízi sportok, horgászat szintúgy motivációs tényező az aktív kikapcsolódást keresők számára. Jelentős számban kínálkoznak a lovaglási lehetőségek. Vannak lovas programokat és lovasbemutatókat kínáló turisztikai vállalkozások, lovas rendezvények, úgynevezett pusztaprogramok. A régió gazdag erdőterületben és vadállományban is, ennek fontossága abban rejlik, hogy a vadászat jelentős turisztikai jelleggel rendelkezik. Azon vendégek számára, akik magas költési mutatókkal rendelkeznek, a golf és a tenisz is meghatározó a térségben. Szakképzett animátor segítségével vezetett túrák, pl. Nordic Walking nagyon népszerűek. Jellegzetes hévízi programok a hőlégballonozás, Segway túrák, gyrokopter és motoros sárkányrepülés, kenutúra a Hévízi-tó kifolyóján.